Aside

Verslag van Brussels 1/2 Marathon 2010

0 km: Hyperzenuwachtig sta ik aan de start, al minstens 7 keer naar toilet geweest (echte, dixi & bosjes) tot ergernis van mijn supporters ;). Net voor de start krijgen we te horen dat het parcours 22 km lang is ipv 21,… km.
1 km: Alles gaat goed, de stress valt weg, nergens pijn en ik geniet.
3 km: Tunnel in, tunnel uit en de eerste wandelaars.
6 km: Eindelijk bevoorrading. Door het vele toiletbezoek een beetje te weinig gedronken. Ik drink een halve liter water en kan weer verder.
10 km: De iPod geeft 1u10 minuten aan en ik ben euforisch! Het gaat super vlot en de eerste 10 km zijn gevlogen.
Ik duik nog vlug effe het Zoniënwoud in voor de zoveelste plaspauze en ben klaar voor de tweede helft.
12 km: Auwch!! Het gebrek aan training wordt pijnlijk duidelijk. En die pijnlijk mag je heel letterlijk nemen. Pijn aan schouder, knie, enkel en (heel bizar) 1 van mijn linkertenen wisselen elkaar af. De euforie ebt een beetje weg en de snelheid vermindert.
14 km: Man man man, het gaat moeizaam. Ik krijg honger, de zon pikt en het wordt moeilijker om nog in de schaduw te lopen.
16 km: Hier keek ik naar uit, de halve en hele marathonlopers komen weer samen. En ik hoop zo meegezogen te worden op de bergop richting jubelpark. Maar dat valt dik tegen. De meeste marathonlopers zien er kapot uit (ge zou voor minder…) en minstens de helft begint wandelend aan nog maar eens een bergop.
17 km: Ik blijf koppig verder lopen, ook al word ik soms wandelend voorbij gestoken. En dan loopt het mis…
Mijn rechterknie weigert nog 1 stap vooruit te zetten. Ik stretch even aan de kant, de pijn is onmiddellijk weg en ik wil opgelucht terug beginnen lopen.
Maar mijn knie denkt er anders over. Er schiet een gigantische pijnscheut door mijn hele rechterbeen en ik ben zo boos op mijzelf dat ik gestopt ben om te stretchen.
Hinkelend op mijn linkerbeen doe ik verder, maar het moet er zeer belachelijk hebben uitgezien want de ene na de andere loper komt vragen of het nog gaat. Ik zeg ja, maar mijn hele lichaam schreeuwt nee.
Wat verder krijg ik een applausje van de EHBO post en ik moet denken aan Gé en alle andere mensen die vechten tegen kanker en met nog veel meer pijn te kampen hebben.
18 km: Na een tijdje is de pijn verdraagzamer en kan ik terug lopen ipv hinkelen. Ik pep me de hele tijd op met mijzelf wijs te maken dat het fantastisch gaat (The Secret :)). En ik beloof mijzelf van wat er ook gebeurt niet meer te stoppen, want ik voel dat als ik nu stop het gedaan is. No way dat ik naar de finish wandel!!! Ik loop traag, maar lopen (of hinkelen :)) zal ik.
19 km: We passeren terug aan de start en door de boxen wordt er geroepen dat de laatste 3 kilometer bergaf is.
Ik ben heel effe heel erg blij om mij dan te realiseren dat ik hier net gepasseerd ben en dat het helemaal niet de hele tijd bergaf is. 😦
20 km: De zoveelste bergop grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Hoe kunnen 3 km de ene keer zo rap gaan en de andere keer zo tergend langzaam.
22 km: Meer en meer lawaai en mensen. Het waren de vermoeiendste, langste & pijnlijkste 22 km tot nu toe. Maar ik heb er ook van genoten!
Ik zet mijn iPod af en elk haartje op mijn armen staat recht. Nu gaat het bergaf naar de grote markt. Ik zie de parking van de grote markt. De weg gaat terug over in kasseien. Overal juichende mensen en applaus. Tranen in mijn ogen. Kriebels in mijn buik. Het plakaat met nog honderd meter. Dan de laatste bocht naar rechts en….

YEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSS de finish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Actiefotootje: http://www.sportograf.de/nl/shop/search/939/7260
(rara, ben die in het roos :))

Advertenties

2 gedachtes over “Verslag van Brussels 1/2 Marathon 2010

  1. mar zegt:

    ik kreeg kippevel toen ik het las en veel spijt dat ik er niet bij was.
    Massa’s respect dat je het volgehouden hebt, ik ben enorm trots op je dat je zo doorgebeten hebt!
    afspraak volgend jaar meid, dan moet ik erbij zijn 🙂

    Like

Merci voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s