Aside

Walt Disneyworld Half Marathon

2u00:

Jetlag heeft ook zo zijn voordelen :). We zijn gisteren om 19u30 in slaap gevallen waardoor we nu min of meer zijn uitgeslapen. Douchen en dan de loopkleren aan. Ik ga voor een wit tshirt, korte broek en een zweetbandje.
Gisterenmorgen hebben we bagels gesmeerd en die smaken nu als ontbijt.

3u00:

De bus staat er al en we kunnen direct vertrekken naar Epcot. Na onze bus staan er al 4 nieuwe klaar. Op de Disneysnelweg is het superdruk, de straat is gevuld met honderden bussen die de tienduizenden lopers aanvoeren vanuit de hotels. Magisch!

3u30:

We worden afgezet op de Epcot parking en wandelen mee met de onafgebroken stroom lopers richting het marathondorp. De vele vrijwilligers klappen, dansen mee op de muziek en roepen ons al lachend toe om terug in bed te kruipen.
Gisteren kregen we deze bijzondere aanmoediging van een cast member:
“Are you here for the marathon? Oh its gonna be brutal man!”
Altijd leuk om te horen lol.

4u00:

Na een eindje wandelen komen we op het terrein waar we direct op zoek gaan naar de toiletten (beetje last van stress :)). Het dorp is voorzien van alles! Nog nooit zo een supergeorganiseerde halve marathon gezien. Er staan minstens 100 toiletten dus geen eindeloze wachtrijen :).
We passeren het WDW radio team en zien zelf Lou Mongello!!
Er klinkt luid applaus als de weelchair atleten binnen rijden, een dj zweept de menigte op, overal zijn koffie, water en bananen te koop, rijen lopers schuiven aan voor foto’s met hun favoriete Disney figuren, super sfeer!!

4u15:

Na nog een paar plasstops worden we verzocht onze zakken te deponeren en naar het volgende terrein te gaan. Er wordt gratis water aangeboden en we gaan voor de zekerheid toch maar in de file staan voor het toilet. Alle lopers zijn inmiddels hier verzameld en we kijken onze ogen uit: Tinkerbells, Mickey en Minnie mouses, piraten en prinsessen, het is 1 grote verkleedpartij :)!

4u45:

Onder de geur van reflex spray leggen we de zeer lange weg af naar de corals. Onderweg komen we veel leuke opschriften tegen op t-shirts:

If you are feeling good, strong and optimistic, obviously the starting gun has not gone off yet.

I’m slow
I know
Get over it!

(Die wil ik! :))

Maar ook veel mensen die lopen voor goede doelen en opvallend veel lopers in memory of oorlogsslachtoffers, overleden broers, dochters, honden,….
Ook zeer Amerikaans: de godsdienstfanaten met hele bijbelspreuken op hun shirt.

5u15:

We zijn aan de corals! Oh en daar zijn weer toiletten :). We staan in de rij te wachten tot we opeens iemand horen zingen in de verte. 50000 man wordt muisstil en draait zich naar een groot scherm waar een meisje live het volkslied zingt. Elke Amerikaan legt zijn hand op het hart en je kan een speld horen vallen. Ik heb tranen in mijn ogen en heb zelfs kippenvel in mijn gezicht. Na de laatste noot klinkt een oorverdovend applaus. Wat een zot mooi moment was dit!!!!!!

5u30:

We staan klaar in coral H, de laatste, als boven ons hoofd een megahoeveelheid vuurwerk wordt afgeschoten. We staan spijtig genoeg onder een brug dus we zien er niet veel van, maar blijkt dat Disney niet zuinig is op vuurwerk en elke start van de coral wordt dan ook ingeleid met een portie fireworks! :).

6u30:

Onze coral is aan de beurt! We wandelen door de verschillende boxes naar de startlijn waar Donald Duck ons aanmoedigt. De dj speelt bekende liedjes en 1000en mensen zingen mee. De sfeer is ongelofelijk!! Er wordt afgeteld, vuurwerk in de lucht en we zijn weg!! Yihaaa!

We zijn zeer verbaasd om te zien dat er al mensen wandelen na 100 meter. Oei, dat wordt moeilijk dan!
Na 1 mile wordt duidelijk dat dit een fun halve marathon wordt. Om de zoveel meter valt er wel iets te beleven: een fanfare speelt de gagnam style, vrijwilligers zwaaien met vlaggen boven onze hoofden, overal kan je met figuren op de foto, het schip van Pirates staat te schitteren in de zon, je kijkt serieus je ogen uit!
Dit heeft dan ook niet veel weg van een loopwedstrijd :).
Elke loper heeft wel een camera mee en gaat met elke attractie of figuur op de foto.

Als je komt voor een persoonlijk record, blijf je beter thuis. Er kan totaal geen tempo gehaald worden omdat er zoveel te doen is en er zijn veel vernauwingen waardoor we soms amper boven wandeltempo uitkomen. We zijn gestart in de laatste coral, maar halen zelf mensen in die een uur voor ons gestart zijn en wij gaan ook niet bepaald snel vooruit :).
Maar…. Wil je je eens goed amuseren en genieten, kom dan zeker naar hier :D!

7u30:

The Magic Kingdom! Wat een kick :D. Door de boxen schalt allesbehalve Disney muziek :), vrijwilligers en supporters juichen, klappen, rinkelen met koebellen en dan is daar HET moment: door het kasteel lopen!
Lopen is eigenlijk niet het juiste woord lol. Iedereen staat stil om foto’s te trekken en er is zelf opstopping maar wat een kick! Ondanks de warmte krijg ik koud van mijn onafgebroken kippenvel.

8u00:

We lopen door Frontierland naar buiten en dan vallen de Mickey en Minnies bij bosjes.
Het is intussen echt heet, na 10 minuten lopen was mijn zweetbandje al nat, nu is het gewoon doorweekt.
Er is nergens schaduw en de warmte straalt van de asfalt naar boven. Overal horen we hartslagmeters piepen, mensen kreunen, zuchten en strompelen. We zijn met momenten de enigste twee lopers tussen massa’s wandelaars en we moeten nog een eind.
Het parcours is smal en lijkt wel een hindernissenbaan. We moeten constant laveren tussen de wandelaars. Als je in staat bent om een halve marathon uit te lopen, zonder te wandelen, zorg dan dat je in 1 van de eerste corals kan starten. Anders is het echt wel moeilijk lopen…

8u30:

Er is maar 1 stop met gelletjes en die is eindelijk daar. Ik heb mij wat mispakt aan het eten. Als je om 2u30 ontbijt is het nog heel erg lang tot nu zonder eten. Volgende keer toch maar mijn running belt aandoen. Het mokkagelletje smaakt en we zijn klaar voor het laatste en moeilijkste stuk: een heel eind onder de vlakke zon met nog drie bruggen.

9u30:

Jeej Epcot!!! Overal naast de weg staan bezoekers ons aan te moedigen met grappige signs, een gospelkoor zingt uit volle borst. Nog een toertje rond de bol en dit fantastisch avontuur zit er op. Ik heb jaren gedroomd van deze race en het was elke meter waard. Disney weet hoe een event te organiseren en this is the place to be voor elke loper!

A dream come true!
Ik kom terug voor de marathon! 🙂

20130112-185839.jpg

20130112-185856.jpg

Advertenties

5 gedachtes over “Walt Disneyworld Half Marathon

 1. Busschots Jan zegt:

  Kim en Tom beiden een dikke proficiat voor het beeindigen van deze marathon in die hitte,zeg jullie mogen een beetje warmte langs hier zenden het is momenteel vriesweer,en lichte sneeuw.
  Geniet nog van jullie vakantie en tot ziens

  Groetjes,Jan

  Like

 2. rita van de gucht zegt:

  koekoek globetrotters 🙂
  heb net jullie verhaal gelezen en zie groen van jaloezie ;););), jullie hebben het toch weer dik voor elkaar gekregen, nen hele dikke proficiat !!!!!!
  hier alles ok met mij en de poezen 🙂
  tot binnenkort,
  dikke kus,
  moeke

  Like

Merci voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s