Aside

Asics GEL Super J33 – Natural running op zijn best!

Een dikke twee weken geleden kreeg ik van Asics een pretty amazing kado, de nieuwe Asics GEL Super J33.

Asics

Of ik die even wou testen? Wel dan ben je bij mij aan het juiste adres :).

Ik heb de afgelopen jaren wel al wat loopschoenen versleten en door mijn huidige achillespeesproblemen zit ik wat in een impasse. Van de kiné mag ik voorlopig niet verder lopen met mijn huidige minimal running shoes (met 0 mm drop) en ik heb intussen zo een hekel aan mijn oude Brooks (te lomp, te zwaar) dat het niet lang meer gaat duren tot ze gedegradeerd worden tot vrijetijdsschoenen of rechtstreeks de vuilbak ingaan.

De schoenen van Asics waren dus werkelijk een geschenk uit de hemel. Ze combineren namelijk the best of both worlds: ze zijn superlicht (210 gram) en er is een heel drop van 6mm om mijn kuitspieren en achillespees te ondersteunen.

Natural running

Ondertussen zal je wel al weten dat ik fan ben van natural running.  De minimalistische schoenen bieden minder steun, demping en correctie dan de traditionele hardloopschoen en stimuleren op die manier een meer natuurlijke loophouding waarbij de loper over gaat van haklanding naar middenvoetlanding. Daar komt bij dat de voetspieren zelf ook meer getraind worden. Met de 33-serie heeft Asics nu ook dus minimalistische schoenen.

Fluid Axis

De schoenen zijn uitgevoerd met de innovatieve FLUID AXIS-technologie die een natuurlijke beweging van de voeten mogelijk maakt. De Fluid Axis bestaat uit een aantal groeven in de zool die de natuurlijke afwikkeling van de voet begeleiden. In de GEL-SUPER J33 is de positie en de richting van deze groeven aangepast. Dit is het beste te zien aan de groef over de lengte van de schoen die meer naar de buitenkant van de schoen geplaatst waardoor de schoen meer steun biedt aan de binnenkant van de voet. Wat de schoenen ideaal maakt voor overpronerende lopers die zich toch aan natural running willen wagen.

Asics

Pasvorm & uiterlijk

Wat meteen opviel is dat de schoen als gegoten zit. Vanboven zo goed als naadloos zodat er zeker niets gaat irriteren, binnenin zo zacht als een kussentje. De hele 33-serie is voorzien van een bredere neus die de tenen meer bewegingsvrijheid biedt maar voor mij was de neus nog niet breed genoeg. Ik heb graag dat mijn loopschoenen als sloffen zitten, maar ik hoop er op dat ze met de tijd steeds losser gaan zitten.

Verder is het ook nog eens een vreed schoon schoentje! Er is gekozen voor felle kleuren wat de schoenen gigantisch flashy maakt, vind ik zowiezo super en het is ook nog eens goed om op te vallen in het verkeer.

De praktijk

Maar over naar het praktische gedeelte. Ik ben er intussen al een paar keer mee gaan lopen, zowel op beton, kasseien als in het bos en ik heb er weinig slechts over te zeggen.

De schoen is echt ontzettend licht, flexibel en snel en dat is exact wat ik nodig heb :)!
Ik deed vorig weekend mee aan de Mechelen Urban Trail. En het moet gezegd, ondanks de stijve kuiten en de zeer aan mijn achillespees heb ik toch 10 kilometer in het stad, gebouw in, gebouw uit, trappen op en af en wel 1000 bochten aan 9km/uur kunnen lopen wat mij ongelofelijk verbaasde. De hele jogging lang was ik aan het denken dat ik wel eens onder het uur zou kunnen eindigen op een vlak parcours en dat maakt mij happy :).

Conclusie

Ik ben echt onder de indruk. Toen ik deze schoenen kreeg, dacht ik dat het al serieus toeval moest zijn, indien ze goed zouden zitten (gezien mijn loophistoriek vol blessures en pijntjes). Het tegendeel is waar. Ze zijn de perfecte tussenschoen voor de overschakeling van stabiele schoenen naar minimal running shoes met 0 mm drop. Ik denk dat ik toch nog een jaartje ga verder doen met de Asics GEL Super J33!

Advertenties

2 gedachtes over “Asics GEL Super J33 – Natural running op zijn best!

Merci voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s